Pastinaaksoep met rösti crumble en pancetta
30 min bereidingstijd
15-20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Schil de pastinaken met een dunschiller en snijd in stukjes.
- Verhit in een (soep)pan 2 eetlepels olijfolie. Fruit de sjalot 1 minuut. Schep de pastinaak erdoor en bak 1 minuut mee.
- Voeg het bouillontablet met 1 liter water toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken tot de pastinaak gaar is. Strooi intussen de rösti op de bakplaat en bak in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten goudbruin en krokant.
- Verhit in een koekenpan de laatste eetlepel olijfolie. Bak de pancetta in 5 minuten knapperig uit. Voeg de rozemarijnnaaldjes toe en bak nog 1 minuut. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Schep de pancetta door de rösti.
- Schep de soep in 4 kommen. Verdeel het röstimengsel erover. Maak de soep eventueel af met een straaltje extra vierge olijfolie.
Tip: Voeg voor een extra feestelijk accent na het pureren 100 ml droge witte wijn of slagroom toe aan de soep. Warm de soep nog even.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 340 kcal
- 22 g vet waarvan 6 g verzadigd
- 24 g koolhydraten
- 8 g eiwit
- 8 g vezels
- 2,5 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen